Cattery van de Nobelpoort

Over de cattery

Joep, een blue mink mitted katertje, de laatste nakomeling van Chocotoff. Chocotoff is helaas overleden in 2019.

Allereerst stel ik me even voor: Mijn naam is Brigitte en ik woon in Zierikzee op het mooie eiland Schouwen-Duiveland. Mijn liefde voor het mooie ras Ragdoll is begonnen toen ik bij een fokker mijn eerste Ragdoll aankocht. Ik wilde het poesje puur voor het uiterlijk en voor de gezelligheid. Al snel kwam ik er achter dat dit ras een zeer vriendelijk, zachtaardig, nieuwsgierig maar vooral een sociaal karakter had. Ik raakte al snel verslaafd aan dit type ras en wilde al snel een tweede Ragdol en een derde   Een nestje hebben leek mij ook erg leuk en schreef me in als Cattery. Na meerdere namen te hebben ingezonden werd Cattery van de Nobelpoort goedgekeurd.

Mijn Ragdolls worden elk jaar echografisch getest op het bekende HCM (hart) en PKD (cystes in de nieren) CIN (chronische ontsteking in de nieren) en uiteraard ook op FIV (kattenaids) en FELV (Feline Leukemie Virus).

Alle Ragdolls mogen overal in huis komen. Het is een prachtige kat met zijdezacht haar, wat makkelijk te onderhouden is. De Ragdoll is een goedmoedig en aanhankelijke kat. Het is een allemansvriend. Ze kunnen zeer goed overweg met kinderen. Het liefst zijn ze daar waar jij ook bent en ze hebben een zachte "stem".

Naast de bekende tradititionele  Ragdoll fok ik ook mink,sepia en solid.

Zoals gezegd zijn ook de minks en sepia's points. Eigenlijk kun je colourpoint, mink en sepia in een rijtje van point- varianten zetten, aflopend in contrast tussen de points en de rest van het lichaam. De colourpoint Ragdoll, zoals iedereen kent, heeft een groot contrast tussen de points en de rest van het lichaam. De mink heeft een iets minder groot contrast tussen de points en de rest van het lichaam, en de sepia tot slot heeft zo weinig contrast dat het bijna lijkt alsof points en rest van de vacht dezelfde kleur hebben. Je kunt bijna altijd bij de geboorte van een kitten al direct zien of het een colourpoint, mink of sepia Ragdoll is. Colourpoints worden wit geboren, terwijl mink en sepia Ragdolls al meteen vanaf het begin donkerder gekleurd zijn, waarbij de sepia's uiteraard nog donkerder zijn dan de minks. Ook bestaat er een verschil in oogkleur: colourpoint Ragdolls hebben heldere blauwe ogen en mink Ragdolls hebben blauw/grijsblauw tot aqua-achtige ogen. Sepia Ragdolls hebben soms blauwachtige ogen, maar hun ogen kunnen ook groen tot zelfs goud/geel-achtig zijn.

Ik hoop dat u met veel plezier op deze site rond snuffelt en mochten er vragen zijn dan kunt u altijd bellen of mailen via het contactformulier, schroom niet want vragen staat vrij en ik hoop dat ik uw vragen kan beantwoorden.

Seal mink colourpoint en Seal mink mitted